Közzétéve:

Árt-e a meleg a proseccónak?

Mint minden bor a prosecco sem tolerálja a tartós hőhatást. A tartósan 27 fok felett tárolt ital megromlik, oxidálódik.

Mivel a proseccók nagy része spumanteként kerül forgalomba, így érdemes megemlíteni, hogy a habzóborok nem viselik jól a hőingadozást. Ennek az egyik oka az, hogy a víz kevesebb mennyiségű szén-dioxidot képes tárolni magasabb hőmérsékleten. Emiatt ha egyszer beraktunk egy üveg proseccót a hűtőbe, akkor azt igyuk meg gyorsan. (Elvégre azért került oda, nem?) Ne vegyük ki és hagyjuk újra felmelegedni, mert lehet, hogy amikor később kinyitjuk, akkor proseccóban fogunk fürdeni. DOCG Rive minőségnél ez akár az ital élvezeti értékét is csökkentheti.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük