Közzétéve:

Mi az a Glera és mi köze van a proseccohoz?

A Glera egy olasz eredetű fehér szőlőfajta. A prosecco döntően ebből a szőlőfajtából készül. Ahhoz, hogy egy bort proseccónak lehessen nevezni, legalább 85%-ban ebből a szőlőből kell készülnie és a maradék 15% is csak meghatározott szőlőfaja lehet, például Chardonnay, Pinot Noir vagy Pinot Gris (szürkebarát).

Egészen a közelmúltig, a prosecco a szőlőfajta neve volt, viszont 2009. júliusában ezt levédették annak biztosítására, hogy csak az Észak-kelet-Olaszország egy meghatározott területéről származó borok használhassák ezt a megnevezést. Azóta a “Prosecco szőlőt” hivatalosan Glerának hívják.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük