Utazásra hívunk, a többszáz éves olajfák közé, ahol a lenyugvó nap arany kávája megcsillan a katonás rendben ültetett szőlőtőkék mélysötét levelein. Oda, ahol Kr. e. kétezer óta létezik civilizáció, és ahol szinte azóta adóznak a bor, a dolce vita, és a kulináris élvezetek oltárán. Irány az olasz csizma sarka!
Utazásunk alatt megismerkedünk a pugliai gasztronómiával, megnézzük a legszebb látnivalókat, de legfőképpen körbejárjuk a régió legismertebb vörösborát, a Primitivot. Megnézzük hol terem, miként állítják elő, de legfőképpen megkóstoljuk.
Gyere velünk egy varázslatos utazásra, ahol Te és a bor lesztek a középpontban, és ahol borszakértő tolmácsolásában lehet élvezni és megérteni a borokban rejlő titkos szépségeket.
Amennyiben többet szeretne megtudni az utazásról, kérjük, hogy hívja a 06 30 284 9892-es telefonszámot.
Túránk 2024. október 26-29 között rendhagyó jelleggel kerül megrendezésre, az alábbi programokkal:
1. nap
Kora délután érkezés Bari repülőterére, ahonnan kisbuszra szállva elutazunk a fél órára lévő Conversano városkába, majd elfoglaljuk a történelmi belvárosban lévő szállásunkat. Ezután szabadon felfedezzük a várost, nem kihagyva a normannok alapította erődöt, vagy ha úgy tartja kedvünk, csak kiülünk pár kellemes italra a főtér egyik hangulatos bárjába. Ez a városka nem esik a tömegturizmus fő útvonalába, így még nyugodtan andaloghatunk a csak a helyiektől népes, ám mégsem túlzsúfolt utcákon.
2. nap
A bőséges reggeli után felkeressük a 15 percre lévő Masseria Torricellát, ahol egy hat tételes borkóstoló vár ránk, melyhez az adott borhoz megfelelő autentikus pugliai falatokat fognak fogyasztunk majd.
Innen Alberobello-ba látogatunk majd, mely a világörökség részét képező csodálatos, lélegzetelállító település. Az apró, fehér házacskák (trullók) között sétálgatva megismerkedünk a városka történetével és sétálunk a fantasztikus fotózási lehetőségeket rejtő kanyargós utcákon.
A városnéző túránk után a Calitro pincészethez megyünk tovább, ahol a boraik mellet a saját olíva olajaikat is megkóstoljuk, ezzel különlegességet csempészve a napba, természetesen mindehhez is társulnak majd az apróbb falatkák.
Az esténken egy fantasztikus helyi farmon töltjük majd, ahol a vacsora mellett a szabad eget kémlelve, egy jó bor mellett akár tovább adózhatunk a dolce vitának.
3. nap
A nap kellemes sugarait élvezve a farm teraszán elfogyasztjuk a reggelit, mielőtt elindulunk a primitivo túránkra. Délelőtt prémium primitivókat fogunk kóstolni a híres San Marzano pincészetnél. Majd Grottaglie város kerámia negyedében sétálunk egy nagyot, ahol a helyi kerámiák széles választékában is gyönyörködhetünk.
A nap második részében pedig megismerkedünk részletesen a Primitivo előállításának technológiájával - természetesen pohárral a kezünkben - a Pliniana pincészetnél. Ezt követően pedig tovább folytatjuk a kóstolgatást díjnyertes borokat fine-dining degusztációs falatokkal párosítva. A kimerítő nap után pedig visszatérünk a farmon lévő szállásunkra.
4. nap
Reggeli után a Semeraro pincészetet fogjuk meglátogatni, ahol különös figyelmet szentelünk majd a boraikon kívül a saját kezűleg előállított olíva olajaikra is. Mindezt egy könnyed ebéddel kötjük össze, mely után Polignano a Mare csodás partjaival és látnivalóival ismerkedünk meg. Lenézünk a hídról a híres öbölre, a tengerparti magas sétányon pedig gyönyörködhetünk a páratlan panorámában. Igazi kuriózum a sziklába vájt étterem, melyet szintén alkalmunk lesz megtekinteni. Kora este élményekkel gazdagan érünk a reptérre és utazunk haza.
A túra teljes ára 1,080 EUR, melyből 125 EUR-nak megfelelő 50,000 Ft-ot foglalóként szükséges megfizetni, a maradék 955 EUR-t pedig ezt követően szükséges átutalni.
Az árban benne foglaltatik:
-
3 éjszaka szállást deluxe, légkondicionált szobákban, reggelivel
-
Transzfer szolgáltatást az utazás teljes időtartama alatt, beleértve a transzfert a repülőtérről és vissza
-
Az összes borkóstolón való részvételi díjat
-
Két könnyed ebédet
-
Túrákat és idegenvezetést
-
Borkóstolást magyar nyelven egy WSET szakértő közreműködésével
Az ár nem tartalmazza:
|